דף הבית >> כתבות >> חינה במקווה
 

חינה במקווה

המון כלות מתלבטות האם לערוך טקס חינה באולם עם הפקת חינה הכוללת אוהל חינה, די ג'יי וצלם ושלוש מנות לאורחים.. או אולי דווקא ללכת על חינה יותר "אמיתית" - מרגשת ואותנטית, אינטימית אבל מלאת שמחה :) אז מה לבחור, ואיך באמת להחליט? ובכלל, האם יש בחירה נכונה - איזו "חינה" לערוך? האם לא מספיקה השייכות שלי - הכלה- לעדה מסוימת? 


חינה הפכה להפקה מפוארת ומושקעת ממש כמו החתונה, שכוללת אולם לחינה, להקה לחינה, תלבושות חינה מעוצבות לחתן ולכלה - לפחות 3 סטים, כרכרה מרוקאית או אפיריון, אוהל חינה מאובזר ונוצץ, מגשי עוגיות מרוקאיות, עמדת מופליטה ו..הרשימה עוד ארוכה. אז בואו נודה - הפיתוי הוא גדול, בתנאי שאתם בעד "דאבל-פארטי" ומוכנים נפשית וכלכלית "להרים" 2 אירועים בסדר גודל כזה. התוצאה: חינה נוצצת וזוהרת, חויה בלתי נשכחת, וחור בכיס - גם כן בלתי נשכח.. לאור העובדה, שלטקס חינה האורחים מביאים מ-ת-נ-ו-ת, ולא כסף..

 לעומת זאת, כלות רבות חוזרות למסורת האותנטית ועורכות טקס חינה אותנטי ומצומצם יותר כפי שהיה נהוג בעבר - חינה לכלה. זוהי בהחלט חינה מושקעת ומיוחדת,  והיא נחגגת עם חזרתה של הכלה מהטבילה במקווה הטהרה אל בית אמה בערב (היום נהוג גם יומיים, באישור המקווה) שלפני החתונה. בנות משפחתה וחברותיה של הכלה מחכות לה בבית לבושות בבגדי חינה מרוקאיים מסורתיים, ולצלילי מוסיקה מרוקאית (אני קוראת לזה - מוסיקת חינות..), מקבלות אותה בריקודים ובהתרגשות. הכלה חוגגת את החינה בערב המקווה עם היקרות והקרובות לה ביותר - בתוכנית מושקעת במיוחד הכוללת: עיצוב, תלבושות, הפעלה וברכות ועוד המון הפתעות המותירות אותה עם שמחה גדולה והתרגשות עצומה, שזהו בדיוק הערב לתת לה ביטוי, ועם המון מ-ת-נ-ו-ת בהשקעה אפסית לעומת חינה באולם. 

 שאלה שנשאלת ע"י כלות רבות היא: ומה עם החתן? הוא לא יהיה בטקס החינה? אז ככה - החתונה ביחד, שבת חתן - שלו, החינה- שלך.. המקור לטקס החינה הוא  פרידתה של הכלה מביתה ומשפחתה, וכניסתה לחיי נישואין ולבית משלה, תוך ליווי בנות המשפחה ובירכותיהן לשפע של ברכה והצלחה. נהוג גם שהכלה והחתן לא מתראים לאחר הטבילה במקווה (יש שאפילו לא מדברים בטלפון!!!) מה שרק מגביר את הגעגועים, ההתרגשות והציפיה ליום החתונה ולמפגש המיוחל.

אשמח לשוחח איתך ולשמח אותך ערב חתונתך - רחלי :-) 050-2277070